Kladské pomezí

Pěchotní srub T-S 20 „Na Pláni

Děkujeme za hodnocení!
U sousedů
Muzeum vojenské historie, umístěné v předválečném pěchotním srubu T-S 20 „Na Pláni" mapuje události 20. století, které jsou spojeny s regionem Kladského pomezí

V našem malém muzeu nahlédnete do života československých legionářů, prožijete budování opevnění na úpatí Jestřebích hor, vyzkoušíte si obsluhu pevnostních zbraní, zažijete atmosféru mobilizace ze září 1938 na Broumovsku a následnou hořkost Mnichovské dohody. Seznámíte se s československým, ale i domácím odbojem. Zejména s osudy skupiny SILVER A a životem úmyslně zapomenutého divizního generála Jana Kratochvíla, pilotů Královského letectva Foglara, či Maiera nebo nahlédnete do poválečné historie našeho letectva a výsadkového vojska.

Součástí je prohlídka lehkých objektů – veřejnosti známých jako „řopíky". Ty jsou zrekonstruovány do stavu ze září 1938 a stavu poválečného, kdy na jižní hranici byly znovu připravovány proti novému nepříteli. Zde si můžete vyzkoušet, jak se v takovém řopíku bojovalo a jak fungovala jeho výzbroj a výstroj.

Těšíme se na Vás!

Otevírací doba:

Duben – Říjen
Vždy poslední víkend v měsíci

Sobota 9:00 – 17:00
Neděle 9:00 – 15:00

V měsících červenci a srpnu je možné dohodnout prohlídku muzea v jiném termínu, kdykoliv na tel. čísle: 731 971 482.

Vstupné do muzea je 50,- Kč dospělí, 30,- Kč dítě.




Kontakty

Vlásenka 19, 549 31 Česká Metuje

Telefon:
731 971 482
E-mail::
ts20plan@seznam.cz

Úvod