Toulavý baťoh v podzemí pevnostního města

17. 08. 2015

• Toulavý baťoh v podzemí pevnostního města
V posledních dnech nám sluníčko dává opravdu zabrat. Kam se před ním ale schovat? Náš Toulavý baťoh pro Vás jeden tip má. Co se takhle ukrýt do labyrintu podzemních chodeb pevnosti Josefov? Tam sluníčko jen tak nepronikne a ještě si užijete spoustu zábavy.

V sobotu 15. sprna se zde totiž koná Den s Toulavým baťohem, který pořádá destinační společnost Branka, o.p.s. ve spolupráci s organizační složkou Města Jaroměř-Pevnost Josefov.  Těšit se můžete na prohlídky se šanckaprálem, vojáky v dobových uniformách, ukázky střelby z dobových zbraní a plnění zábavných úkolů. Ti nejodvážnější se mohou vydat na dobrodružnou cestu za tajemstvím josefovského podzemí, kde je budou provázet postavy z dávné minulosti a dokonce si i vyzkouší mnohé z dovedností, které musel každý voják sloužící v pevnosti umět.

Nejen pro ty, kteří se s Toulavým baťohem ještě nesetkali, zde budou také k dispozici pracovní sešity plné doplňovaček a kvízů a ilustrované mapy Kladského pomezí, které slouží zároveň i jako podklad pro naší cestovatelskou hru spočívající ve sběru samolepek. Díky ní Vás náš kamarád Toulavý baťoh provede celým regionem. A začít můžete rovnou v pevnosti, kde dostanete první malovanou samolepku s josefovskými vojáky. Tak neváhejte, těšíme se na Vás!

Cestovatelská hra Toulavého baťohu sklízí úspěchy již druhou sezonu. A jak si prozatím vede? Oproti loňskému roku byla letos pro soutěžící připravena inovovaná ilustrovaná mapa, díky ní se mohli návštěvníci nechat inspirovat některým z tipů na výlet. Rozšířen byl i počet odběrných míst, a tak jsou samolepky k vyzvednutí na celkem 25 odběrných místech regionu. Prozatím bylo letos vydáno okolo 3 000 samolepek všech druhů a rozdalo se více jak 100 odměn v podobě létajících talířů. Sezona však ještě nekončí a tak se i Vy nezapomeňte zapojit do naší soutěže.

Podrobná pravidla a ucelený přehled výdejních míst naleznete na zadní straně mapy nebo také na stránkách www.toulavybatoh.cz.