Kladské pomezí

Malé lázně Běloves

Děkujeme za hodnocení!
Náchod

Malé lázně Běloves - oáza klidu a odpočinku na okraji Náchoda

V roce 2019 otevřelo Město Náchod v místní části Běloves novou odpočinkovou zónu, kterou si oblíbila široká veřejnost. Jedná se o areál Malých lázní, jehož dominantou je obnovená Vila Komenský.

Návštěvníci se tu mohou projít po kolonádě, ochutnat minerální vodu z přírodních léčivých zdrojů Jan a Běla, posadit se a dopřát si sluneční lázeň na lehátkách nebo využít pro ochlazení oblíbený masážní Kneippův chodník.

V prvním patře Vily Komenský se nachází informační centrum s expozicí lázeňství. Najdete zde několik vitrín s exponáty, které odkazují na současnost, ale také se ohlíží za historií zdejších lázní. Prohlédnout si můžete například první vzorky vody odebrané ze dvou nových vrtů Jan a Běla, vrtnou hlavici, ukázky průřezu hornin či historické lahve s minerální vodou IDA. V přízemí můžete navštívit příjemnou kavárnu s venkovním posezením.

Lázeňský areál funguje jako kulturní prostor otevřený veřejnosti. V průběhu celého roku se ve vnitřních i venkovních prostorech konají nejrůznější kulturní akce pro všechny věkové kategorie. Návštěvníci si mohou užít výstavy, koncerty, tradiční trhy, přednášky a besedy, dětské dny, dílničky a mnohé další. V letní sezóně je navíc možné objednat si piknikový koš plný čerstvých dobrot a strávit příjemné chvíle ve zdejší zahradě.

PROGRAM KULTURNÍHO LÉTA V MALÝCH LÁZNÍCH


Přírodní atraktivity v okolí

Kulturní a církevní památky v okolí

Rozhledny a vyhlídková místa

Muzea a galerie

Pevnosti



Kontakty

U Starých lázní 129, 547 01 Náchod
zobrazit na mapě
Úvod